Opis
Siatki do produkcji serów – zalecane są różne typy siatek do różnych rodzajów serów. Duże sery twarde są układane na półkach z profilowanej siatki (typ 43a) , która zapewnia im odpowiednią wentylację a tym samym właściwe warunki przechowywania. Stosując przekładki z siatki można sery układać warstwami. Siatki o drobnych oczkach (typ 103 i 106) są wykorzystywane do rozdzielania serów miękkich, tak że możliwe jest przetwarzanie kilku warstw sera w tym samym czasie. Siatki o drobnych oczkach pozostawiają minimalny wzór na serze , a dolna nić w siatce zapewnia im maksymalną wentylację.
SPECYFIKACJA TECHNICZNA:
- Wymiary oczka: ok. 4mm
- Szerokość: 50 cm
- Długość: 50m
- Waga: 290-310 g/m2
- Kolor: Naturalny
- Polimer: HDPE
- Stabilizacja UV: nie posiada
- Sprzedajemy tylko pełne rolki
SIATKA DOSTĘPNA NA ZAMÓWIENIE!